Våra avelsston

Eveline – Landlord-Ceylon

Eveline är ett **-igt selektionssto som vann sitt treårstest med hoppdiplom och betygen 9-9-9. Eveline har tidigare lämnat avkomman Surfers’s Paradise (Feliciano) som gått 150 med placeringar. Eveline själv har tävlats i 145 hoppning och internationell fälttävlan. Eveline mamma Ceydi tävlades i internationell 160-hoppning med Lotta Björe.

Eveline har sedan tidigare avkommorna:

– Surfer’s Paradise

– Dorri

– Hayya

– Darius

– Abu Diarado

  • Benyamin

Dorri – Diarado-Landlord

Dräktig m All Star 5 – BF maj 2020

Dorri svart sto född 2013. Cirka 167 cm. Inriden och utbildad av Madeleine Larsen, en av Sveriges bästa unghästutbildare med bland annat vinst i Falsterbos unghästchampionat.
Dorri visar på samma fantastiska inställning till arbete som sin mor, alltid positiv, vill framåt, vill jobba. En häst åt det lite hetare hållet men aldrig dum. Okomplicerad i all hantering så som skoning, lastning, klippning.  Dorri är visad på treårstest med fina poäng, tyvärr precis utanför diplompoäng.
En vacker bildskön häst som drar blickarna åt sig. Dorri är uppväxt på lösdrift i stora kuperade hagar. Dorri är röntgad UA.
Dorri fick i maj 2019 avkomman Aida e Camaro M

Mamman Eveleine är **-igt selektionssto som vann sitt treårstest med hoppdiplom och betygen 9-9-9. Eveleine har tidigare lämnat avkomman Surfers’s Paradise (Feliciano) som gått 150 med placeringar. Eveleine själv har tävlats i 145 hoppning och internationell fälttävlan. Eveleines mamma Ceydi tävlades i internationell 160-hoppning med Lotta Björe.

Pimpinella (5) – Pomme Royal-Amiral

Pimpinella tillhör stofamilj (5) och belönades med en 9a på typ vid sitt treårstest. Pimpinella är en dubbeltalang men trivs absolut bäst på hoppbanan! En lite spektakulär hoppteknik med ett avstamp från backen som räcker till för 160-hinder. Pimpinella kom till oss som 15-åring och gjorde en fenomenal karriär, på mindre än ett år gick hon från 80 cm till 135-klasser! Hennes livs första stora vattengrav ställdes hon inför på tävling, som hon hoppade utan att blinka, vilket bevisar hästen fantastiska inställning.
Pimpinella är den vänaste, snällaste, lungaste tänkbara häst men vid hoppning förvandlas lammet till en TIGER!

Betty Blue – Robin Z-Spring Fever xx

Betty Blue belönades med 8 på typ och 8 på hoppning vid kvalitetsbedömning. Betty Blues pappa är den legendariska hingsten Robin Z.  Betty Blues härstamning är en ”golden cross” med Robin Z/xx.

Betty Blues avkommor kännetecknas bland annat av sin reaktionssnabbhet, se filmklipp nedan på en av Bettys avkommor e Camaro M, vilken har exporterats till Amerika.

%d bloggare gillar detta: