Stall Höjder vision

På Stall Höjder bedriver vi en verksamhet som omfattar Avel, Uppfödning, Försäljning och Utbildning. Stall Höjders målsättning är att ta fram högkvalitativa och efterfrågade hopphästar.

För att ta fram högkvalitativa och efterfrågade hästar måste vi ge våra hästar bästa möjliga förutsättningar.  Vi tror att så som hästen hanteras och hålls under sina första år kommer att prägla hästen för hela dess liv. Alla våra unghästar hålls på lösdrift i grupper i stora kuperade hagar med gott om plats att leka och stärka sina kroppar för framtida hållbarhet och prestation på tävlingsbanorna.
Våra hästar ska vara konkurrenskraftiga på tävlingsbanorna och unghästtävlingar samtidigt som de är trevliga, kloka individer som är ett nöje att arbeta med varje dag.

Vi avlar endast på individer som vi bedömer kan ge avkommor i enlighet med vår målsättning. Våra avelsston är noga utvalda individer både med avseende på temperament och prestation. Våra avelsston är exportröntgade och/eller har bevisat sin hållbarhet under sina tävlingskarriärer.

För oss som sporthästuppfödare måste vi ständigt uppdatera oss och bilda oss en uppfattning om vilka hingstar som förärver sig bäst och vilka egenskaper som kommer ut från de olika hingstlinjerna.

Många av dagens topphästar kommer från Diamant de Semilly-blodet. Vi har valt att använda hans son Diarado och hans sonson Diero Lux N till våra ston.
En annan ”gigant” vid sidan av Diamant de Semilly är Kannan och där har vi valt att använda hans son Kannatol.
Bedriver du hopphästavel går det inte att undgå Baloubet du Rouet och det enorma avtryck han lämnat och lämnar i hopphästaveln. Vi har använt oss av hans son Balou du Rouet.

Förutom dessa toppförärvare i världsklass har vi även använt svenska elithingstarna Hip Hop 1045 och Camaro M 979,

%d bloggare gillar detta: